Misschien heb je het woord ‘cryptokoersgids’ weleens voorbij horen komen. Steeds vaker gaan gesprekken over de online koers. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt het? In deze blog vertel ik je van alles over geld op het internet, en in het bijzonder ‘cryptomunten’. Straks ben jij iets wijzer en kan je je nog meer verdiepen in de wereld van online geld hebben en verdienen. Lees je mee?

Online geld is de toekomst

De meeste mensen hebben geen contant geld meer op zak. Zelfs als die ene straatmuzikant de sterren van de hemel speelt, kan je hem niks meer geven. We hebben alleen nog maar pasjes op zak. Heel handig als we nar de winkel gaan, al ons geld hebben we zo bij de hand. Maar online geld stopt daar niet. Het gaat nog verder. Want wat als we niet meer praten over euro’s maar over een valuta zoals de cryptomunt. En wat als je daar echt dingen mee kunt betalen?

Hoe werkt het?

Je kan met jouw euro’s cryptomunten kopen. Het is niet zo dat een euro gelijk staat aan een cryptomunt. De waarde van de cryptomunt verandert namelijk continu met de wisselingen in de markt. Maar over het algemeen is de munt veel meer waard. Je kan er grote aankopen van doen omdat andere ook graag cryptomunten willen hebben. Het is dus eigenlijk een ruilmiddel, anders dan de euro kan de waarde heel erg verschillen van de ene op de andere dag.

Verdienen en betalen

Je neemt dus wel een gokje met cryptomunten want de ene dag koop je er (als het ware) een pizza voor terwijl je er de andere dag een huis voor had kunnen krijgen. Dat maakt die pizza ineens heel duur. Maar dat had je van tevoren niet kunnen weten. Zo kun je dus eigenlijk ook geld verdienen met online valuta. Je kunt het niet alleen ruilen maar ook verkopen, dat werkt vaak precies zoals je het zelf gekocht hebt, maar dan sta je nu aan de andere kant van die transactie.

Alle veiligheidsmaatregelen op een rijtje

Om meer informatie te krijgen en inzicht in de markt, kun je de cryptokoersgids raadplegen.

Zij zullen je bijvoorbeeld ook vertellen dat je niet al je geld hier meteen in moet stoppen maar jezelf eerst middels een laag bedrag en laag aantal cryptomunten bekend moet maken met de wereld van de online valuta. De cryptokoers gids is dus heel handig voor tips en weetjes.