Wil je duurzaam klussen en ben je op zoek naar inspiratie? Geen zorgen, wij hebben de beste tips van top bloggers voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan met jouw duurzame klusproject.

1. Katja Schrijft: Tips voor milieuvriendelijk klussen

Katja Schrijft heeft een aantal geweldige tips voor milieuvriendelijk klussen. In haar blog schrijven legt ze uit hoe je duurzaam kunt klussen zonder al te veel moeite. Hier zijn twee van haar tips:

a. Duurzame materialen kiezen

Het kiezen van duurzame materialen is een belangrijke stap in het klusproces. Kies voor producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die lang meegaan. Dit kan bijvoorbeeld hout zijn met een FSC-keurmerk of verf op waterbasis.

b. Energiebesparende maatregelen

Neem energiebesparende maatregelen in je huis om het milieu te sparen én om op lange termijn geld te besparen. Denk hierbij aan het isoleren van je huis of het plaatsen van zonnepanelen.

2. Regiform: Creatief hergebruik van materialen

In de blog van Regiform draait het allemaal om creatief hergebruik van materialen. Klusexpert Regiform deelt allerlei leuke ideeën om oude spullen om te toveren tot iets nieuws en bruikbaars. Hier is een van zijn tips:

a. Upcycling ideeën voor thuis

Upcycling is het proces van het omzetten van oude materialen of producten in iets nieuws en nuttigs. Dit kun je bijvoorbeeld doen door van oude wijnflessen mooie kaarsenhouders te maken of van oude houten pallets een unieke salontafel te creëren.

3. Groene Klussenier: Natuurlijke schoonmaakmiddelen

De Groene Klussenier is een expert op het gebied van duurzaam klussen en natuurlijke schoonmaakmiddelen. In zijn blog deelt hij tips over hoe je zelfgemaakte schoonmaakmiddelen kunt gebruiken voor een groene klus. Hier is een van zijn tips:

a. Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen voor een groene klus

Het maken van je eigen natuurlijke schoonmaakmiddelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt bijvoorbeeld azijn, citroensap en baking soda gebruiken om zelf een effectieve allesreiniger te maken.

Dus, wil je duurzaam klussen en het milieu een handje helpen? Volg dan deze tips van top bloggers op en ga aan de slag met jouw groene klusproject. Veel succes!