Fietsen is goed voor je. Doordat je beweegt train je je spieren, je longinhoud vergroot en het houdt je alert. Maar wat nu als jij graag fietst, maar daarna niet volkomen bezweet wilt aankomen op je school of je werk? Dan kies je natuurlijk voor een elektrische fiets. Je hebt met een elektrische fiets heel fijn trapondersteuning, waardoor je met iedere trap een zetje in je rug krijgt. De elektrische fietsen van nu gaan heel lang mee en de accuduur is ook flink verbeterd. Je kunt dus heen op dezelfde accu als terug. Doordat je fiets zie je meer van je omgeving, je krijgt frisse lucht binnen en je hebt niet de frustratie van de file. En dat is voor veel mensen doorslaggevend!

Een elektrische fiets is er voor iedereen

Voorheen zag je vooral oude mensen op elektrische fietsen, maar die tijd is geweest. Elektrische fietsen zijn er nu ook in hippe modellen en kleuren, net als gewone fietsen. Elektrische fietsen zijn alleen wat meer uitgebreid: de accu en het motortje zorgen voor de trapondersteuning. Tegenwoordig zie je hele schoolklassen op de elektrische fiets naar school gaan. En dat is niet zo vreemd. De kinderen worden, dankzij de trapondersteuning, minder moe en zullen zich dus beter op hun schoolwerk kunnen concentreren.

Elektrisch fietsen voor woon-werkverkeer

Parkeer jij je auto bij een transferium en ga je daarna op de fiets naar je werk om de drukte in de stad te ontwijken? Kies dan een fiets waarvan je gemakkelijk de accu los kunt maken en zelf mee kunt nemen. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan. Natuurlijk parkeer je je elektrische fiets dan in de (bewaakte) fietsenstalling, die neem je niet iedere dag mee. Het grote voordeel hiervan is, zeker in deze tijden van corona, dat je niet een drukke tram of bus hoeft in te stappen. Jij stapt gewoon lekker op je elektrische fiets. Dankzij de trapondersteuning kom je fris en fruitig aan op je werk.

Welke fiets past bij jou?

Dat is en blijft heel persoonlijk. Zomaar online een fiets bestellen is dan ook niet heel verstandig. Maak eens een proefrit bij een winkel bij jou in de buurt. De adressen vind je in bovenstaande link. Je weet dan zeker dat je de perfecte elektrische fiets hebt, waar je heel veel plezier aan kunt beleven. Niet alleen voor je woon-werk of schoolverkeer, maar ook voor heerlijke fietstochtjes in de natuur. Het spreekt vanzelf dat je, ook tijdens die fietstochtjes, alle richtlijnen van de RIVM in acht neemt.