Houd jij van een industrieel uiterlijk? Ga dan voor een cementgebonden gietvloer voor in jouw woning! Deze vloeren zijn modern en trendy en zie je dan ook overal terug. Ze worden niet alleen gebruikt in woningen maar je ziet ze bijvoorbeeld ook in bedrijfspanden. De vloer kan naadloos over je bestaande vloer aangebracht worden. Hoe handig is dat! Benieuwd naar meer informatie over cementgebonden gietvloeren? Dan is deze blogpost er voor jou!

De voordelen van een cementgebonden gietvloer

Wanneer je gaat voor een cementgebonden gietvloer, krijg je een vloer niet die alleen zeer modern maar ook onderhoudsvriendelijk is. Dit komt goed van pas wanneer je kinderen hebt of bijvoorbeeld huisdieren. Je maakt de vloer gemakkelijk schoon met een stofzuiger en dweil. Hiervoor kun je gewoon een simpel schoonmaakmiddel gebruiken.

Verder kan de vloer zoals al eerder is genoemd, gewoon worden aangebracht over je bestaande vloer. Dit scheelt jou ook weer veel geld! De oude vloer hoeft namelijk niet eerst verwijderd te worden. Wél dient de oude vloer vormvast en vlak te zijn. Het is nodig dat de oude vloer nog in een goede staat verkeerd. Dit komt het resultaat van de nieuwe vloer ten goede. Cementgebonden gietvloeren zijn daarnaast kleurvast en kunnen goed tegen bijvoorbeeld zonlicht. Zo weet je zeker dat je vloer ook echt jarenlang mooi blijft. Dus ben jij op zoek naar een mooie, duurzame vloer? Dan is dit de geschikte vloer voor jou!

Dit heeft invloed op de prijs van je vloer

Het is mogelijk om vooraf een offerte aan te vragen. Wel zo fijn want zo kom je nooit voor verrassingen te staan. De prijs van jouw cementgebonden gietvloer is onder andere afhankelijk van je huidige ondergrond, deze moet namelijk eerst nog aangepast worden waarna deze klaar is voor de nieuwe laag. Ook speelt de grootte van het project mee. Bij grotere projecten wordt er meestal een lagere prijs per vierkante meter berekend. Verder speelt de vorm van je vloer mee. Is deze complex of makkelijk te leggen? Een vloer met vele randen, hoeken of bochten is dan ook moeilijker en dus duurder dan een simpelere vloer. Daarnaast speelt je woonplaats mee. Dit heeft te maken met de transportkosten. Het aanvragen van een offerte is overigens geheel vrijblijvend.

Bewonder de vloeren in een showroom

Vaak is het mogelijk om je toekomstige vloer eerst te bewonderen in een showroom. Er zit er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Ook kun je hier terecht voor vrijblijvend advies van experts. Twijfel jij nog over de aanschaf van een cementgebonden gietvloer voor jouw woning? Kom dan langs in de showroom!