Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) geniet je van veel vrijheid, maar er zijn ook risico’s die je niet kunt negeren. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en een juridisch conflict kan plotseling ontstaan. Het is daarom cruciaal om jezelf goed te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden die je bedrijf kunnen schaden. Een gedegen zakelijke rechtsbijstandverzekering kan je hierbij helpen door juridische ondersteuning te bieden wanneer je dat nodig hebt.

Stel, je hebt een conflict met een klant over een factuur die maar niet betaald wordt, of er ontstaat onenigheid over de algemene voorwaarden die je hanteert in je dienstverlening. In zulke gevallen kan een zakelijke rechtsbijstandverzekering de redding zijn. Je staat er niet alleen voor en krijgt professionele hulp bij het oplossen van deze geschillen. Dit soort verzekeringen biedt vaak een breed scala aan juridische diensten, van advies tot mediation en zelfs vertegenwoordiging in de rechtbank.

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een ander type verzekering dat essentieel is voor elke zzp’er, is de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Als zelfstandige heb je geen werkgever die doorbetaalt als je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Een AOV zorgt ervoor dat je ook in zulke perioden een inkomen hebt. Hoewel niemand hoopt het nodig te hebben, is het een belangrijke vangnet voor het geval het toch misgaat.

Aansprakelijkheid voor zzp’ers, een must-have

Naast juridische en arbeidsongeschiktheidsrisico’s is er nog een derde belangrijk risico waar je als zzp’er mee te maken kunt krijgen: aansprakelijkheid. Stel dat je per ongeluk schade veroorzaakt bij een klant, dan kun je aansprakelijk worden gesteld voor de kosten. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt deze risico’s en beschermt je tegen de financiële gevolgen van dergelijke claims.

Slim investeren als zzp’er met Knab

Naast het verzekeren tegen risico’s is het voor een zzp’er ook belangrijk om na te denken over de toekomst. Beleggen kan hierbij een interessante optie zijn. Bij Knab kun je laten beleggen, wat inhoudt dat experts jouw investeringen beheren. Dit is ideaal voor de zzp’er die wel wil profiteren van de potentie van de beurs, maar niet de tijd of kennis heeft om zelf actief te beleggen.

Met Knab Beheerd Beleggen hoef je niet dagelijks de beurskoersen te volgen of uitgebreid onderzoek te doen naar verschillende investeringsopties. Het team van Knab neemt deze taken op zich en zorgt voor een gediversifieerde portefeuille die aansluit bij jouw persoonlijke risicoprofiel en doelen. Dit betekent dat je kunt investeren in een mix van aandelen, obligaties en andere activa, wat helpt om het risico te spreiden. Let op, je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Tips voor het kiezen van de juiste verzekeringen en beleggingen

Bij het zoeken naar de juiste zakelijke rechtsbijstandverzekering en beleggingsopties is het essentieel om goed te kijken naar wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en bedrijf. Begin altijd met het definiëren van je behoeften en risico’s die je wilt afdekken. Vervolgens kun je gaan vergelijken welke verzekeringen en beleggingsvormen hierbij aansluiten.

Voor het laten beleggen is het belangrijk om te kijken naar de kostenstructuur, de expertise van de vermogensbeheerder en hoe goed zij kunnen inspelen op jouw persoonlijke financiële doelen. Kies altijd voor een betrouwbare partner zoals Knab, waar transparantie hoog in het vaandel staat en waar je gemakkelijk via een app toegang hebt tot jouw financiën.