De donkere maanden staan weer om de hoek en daar horen natuurlijk ook de gezelligste feestdagen van het jaar bij, als je het mij vraagt tenminste. Vroeger was ik een echte zomer liefhebber en genoot ik volop van zon, zwemmen en korte broeken. Nog steeds wel, maar toch beginnen de wintermaanden steeds meer mijn voorkeur te krijgen. Stiekem word ik best gelukkig van een kop warme chocolademelk met slagroom, een dikke trui en mijn favoriete Netflix serie. Ook hecht ik steeds meer waarde aan de traditionele feestdagen die bij de winter horen, zoals Kerst en Nieuwjaarsdag. Deze dagen ben ik samen met mijn familie, maar de voorbereiding begint eigenlijk om mijn werk. Er wordt altijd wel iets georganiseerd in aanloop naar de feestdagen. Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor de organisatie van “iets leuks” rondom de feestdagen, dan lees je in deze blog drie dingen die het altijd goed doen.

Kerstpakket

Vlak voor kerst krijgen veel werknemers een kerstpresentje van hun werkgever. Eigenlijk hoort dat er ook wel een beetje bij. Wist je dat cadeautjes bijdragen aan de werknemerstevredenheid? Die kans wil je dus niet laten liggen. Kies bijvoorbeeld een kerstpakket met allerlei lekkere snacks, een kletspot of een wijnpakket. Heb je nu meer met sinterklaas? Stel dan een sinterklaaspakket samen met onder andere pepernoten, chocoladeletters en bijvoorbeeld een leuk spel. Je kunt een pakket geheel naar eigen wens en budget samenstellen. Werknemers waarderen vooral het feit dat ze een cadeau krijgen. Ben je nu niet zo goed in het bedenken van een leuk cadeau of heb je er simpelweg geen tijd voor? Bij Tezet kun je online kiezen uit een groot aanbod van verschillende cadeautjes die passen bij de feestdag.

Teambuildingsuitje

Je kunt ook altijd een uitje organiseren. Eigenlijk heb je hier helemaal geen feestdag voor nodig, maar dit maakt het eigenlijk wel extra leuk. Ook hier heb je weer keuze uit veel verschillende uitjes en activiteiten en moet je rekening houden met de grootte van de groep en het budget. Eten doet het eigenlijk altijd wel goed. Organiseer (of reserveer) bijvoorbeeld een kookworkshop als voorbereiding op het kerstdiner of sluit het jaar af met een winterbarbecue. Naast eten zijn spellen ook altijd een aanrader. Door spellen te doen krijg je meer interactie in de groep, ook tussen werknemers die elkaar normaal gesproken minder vaak spreken. Een spel als 30 seconds is bijvoorbeeld een echte ijsbreker, maar ook een escape room is leuk.

Sfeer creëren

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je een gezellige sfeer creëert. Elk team en bedrijf doet dit op zijn eigen manier. Wat hier wel altijd bij helpt, is het versieren van het kantoor of andere werkplek. Zet een kerstboom neer met verschillende lichtjes, slingers en kerstballen of zorg voor schaaltjes met pepernoten en chocoladeletters wanneer de beste man weer in het land komt. Daarnaast mag een gezellige afspeellijst en warme chocolademelk natuurlijk ook niet ontbreken.