Alles om de stad Lissabon draait om het fijne leven. Er is er van alles te doen, plus je hebt vaak heerlijk warm weer. Deze stad is gelegen op zeven heuvels waarbij je prachtige uitzichten hebt. Je ziet er veel historische bezienswaardigheden en kan er erg lekker eten. Hoogtepunten genoeg dus. In dit artikel een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen.

Alfama, de oudste wijk van Lissabon

Dit is de oudste wijk van Lissabon en mag je tijdens de stedentrip Lissabon niet missen. Het is een prachtig pittoresk wijkje dat stand hield met de aardbeving van 1755. Je vindt er vandaag de dag leuke kleine barretjes waar je traditionele fademuziek kan horen. Met het wandelen door Alfama kom je in contact met de authentieke Portugese identiteit en leven. Deze wijk is naast zijn vele winkels, bars en restaurants ook goed om wat cultuur op te snuiven. Zo vind je in Alfama de Kathedraal van Lissabon, klooster São Vicente de Fora en het Nationaal Pantheon.

De Ponte 25 de abril

Op 25 april 1975 kwam er in Portugal een einde aan het dictatoriale bewind met de Anjerrevolutie. De Ponte 25 de abril is een hangbrug over de Taag en is naar deze historische dag vernoemd. Vóór deze dag stond de brug bekend als Ponte Salazar. Vanaf de brug heb je een uitstekend uitzicht op Lissabon zelf en het Christusbeeld. De brug is helaas niet toegankelijk voor voetgangers en fietsers, maar heeft wel een autoweg van zes rijstroken en een spoorlijn.

Torre de Belém, een historische bouwwerk uit de 16e eeuw
Dit historische bouwwerk werd gebouwd tussen 1515 en 1521. De kelders dienden als gevangenis en restauratie vond plaats in 1830. Torre de Belém werd gebouwd als een verdedigingstoren toen Portugal over de wereldzeeën heerste. Tegenwoordig is het een grote trekpleister voor Lissabon en is het er altijd gezellig druk met veel mensen.

Museu Nacional Do Azulejo

Als je wandelt door Lissabon zie je het nagenoeg overal: azulejos, ofwel geglazuurde tegelpanelen. Het Museu Nacional Do Azulejo besteedt aandacht aan de ontwikkeling, historie en techniek achter deze speciale tegelpanelen. In het museum vind je ook het grootste tegelpaneel van Portugal, het 12 meter lange Panorama van Lissabon. Je vindt dit museum in de Convento da Madre de Deus, dat een voormalige kerk is geweest. Je kan er best een ochtend of middag vooruit trekken om de museum en al het prachtige tegelwerk te bewonderen. Daarnaast kom je veel te weten over hoe "azulejo" is ontstaan.