De aanschafprijs van een Macbook ligt hoog vergeleken met laptops van andere merken. Geen wonder dat je daarom extra zuinig bent op jouw (splinternieuwe) Macbook. Maar helaas een laptop is er om gebruikt te worden, en als je dagelijks je laptop overal mee naar toe moet nemen kunnen er weleens wat ongelukjes gebeuren. In deze blog gaan we de meest voorkomende Macbook reparaties met jullie doornemen, zodat je je wellicht mentaal kan voorbereiden. Of juist kunt voorkomen dat het jou overkomt!

Waterschade

Elektronica en water gaan niet goed samen. Het komt veel voor dat mensen drinken over hun laptop morsen of de laptop door de regen meenemen in een niet-waterdicht tas. Je krijgt dan te maken met waterschade. Je hebt een lichte en zware vorm van waterschade. Als het water achter je scherm terechtkomt moet je jouw macbook scherm vervangen, maar als ook de kern van je Macbook is beschadigd dan kun je beter opzoek gaan naar een nieuwe laptop. Zelf aan de slag gaan met het drogen van de binnenkant van je Macbook wordt niet aangeraden. Zet eerst je laptop uit, zodat het stroomcircuit wordt onderbroken en er geen kortsluiting kan komen. Daarna breng je de laptop naar een bedrijf die hem chemisch kan reinigen. Deze manier geeft je de grootste kans op het herstellen van je laptop.

Laten vallen

De meest voorkomende reparaties hebben eigenlijk altijd met onhandigheid te maken. Een barst in het scherm is dan ook een veelvoudig probleem. Ook in dit geval moet je het macbook scherm vervangen. Het komt ook geregeld voor dat het scherm nog heel is, maar dat de zijkanten van de laptop zijn beschadigd. Als het geen gevolgen heeft voor de prestaties van je laptop dan kan je er nog gewoon mee rond blijven lopen. Als je toch liever een schadevrije laptop wilt dan moet je kijken of je hiervoor bent verzekerd.

Je Macbook laten verzekeren

Omdat een Macbook duur is verwacht je ook een beetje extra service van Apple als je laptop is stuk gegaan. De context van het incident is hierbij cruciaal. Alle Macbooks hebben in ieder geval 2 jaar garantie. Mocht het dus voorkomen dat het binnen de garantie valt dan kun je ervanuit gaan dat Apple de reparatiekosten op zich neemt. Als het helemaal je eigen schuld is wordt het vaak niet of met een beetje geluk deels verzekerd. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je zelf bent verzekerd.