Magento 2 is een systeem waarmee je onder andere een webshop mogelijk kan maken. De toepassingen die het systeem biedt staat in dienst van de toegankelijk van je webshop, onder andere voor een b2b webshop. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je met de ondersteuning van magento 2, zoveel mogelijk klanten kan krijgen en kan behouden. De gebruikersvriendelijkheid van een webshop heeft immers een enorme invloed op het aantal klanten dat uiteindelijk ook gebruik maakt van je webshop. Magento 2 is een heel nieuw systeem waar je inmiddels naar moet overstappen om je webshop goed te kunnen onderhouden en te mogelijkheid te hebben om te groeien.

Meer functies voor klanten

De functies waar een mogelijke klant gebruik van kan maken heeft veel invloed op het gedrag van een klant, hoe meer functies er zijn, hoe meer een klant het gevoel heeft dat er sprake is van eigen keuzes. Wanneer je kan kiezen waar je het heen wilt verzenden, onder welke voorwaarden je het verzonden wilt zien, dan heb je het gevoel dat je de touwtjes in handen hebt. Dus hoe flexibeler je webshop, hoe meer tevreden de klant is.

Toegankelijkere website

Tegenwoordig kun je geen webshop goed beheren zonder dat je gebruikt maakt van Magento 2, vooral vanwege de toepasbaarheid van functies zoals een mobiele website. Het internetten op de telefoon is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden en Magento maakt het mogelijk om hier als webshop op in te spelen. Voor een klant is het ontzettend belangrijk dat een webshop toegankelijk te gebruiken is op een telefoon, je zult zien dat wanneer dit niet mogelijk is, een klant af zal haken, of niet over zal gaan tot echt gebruik maken van de service die je webshop biedt, simpelweg omdat het te veel stappen betreft, of omdat het onmogelijk voelt. PWA maakt het mogelijk om deze mobiele site zo gebruikersvriendelijk mogelijk te maken, in zo’n hoedanigheid dat het voor een gebruiker voelt als het een app is. Toegankelijkheid speelt dus een grote rol bij magento 2.

Beschikbare betaalmethodes

Een onderdeel van die toegankelijkheid is de manier waarop een klant kan betalen. Hoe meer mogelijkheden er zijn, hoe eerder een klant geneigd is wat te kopen omdat er gekozen kan worden wat er op dat moment het beste uitkomt voor de koper. Hierdoor vergroot je het gevoel van zeggenschap voor de klant, waardoor het verleidelijker is om gebruik te maken van de webshop, het voelt immers makkelijk en betrouwbaar.