Een auto leasen in plaats van kopen is een trend die mensen steeds vaker volgen. Het is dan ook goed om te weten waarom mensen hier meer en meer voor gaan kiezen. Op financieel vlak is het voor veel mensen vaak fijn om duidelijkheid te hebben. Het leasen van een auto biedt dan ook erg veel duidelijkheid. Je betaalt namelijk elke maand hetzelfde bedrag voor de auto. Hier zitten de kosten zoals het leasen, de verzekering, de belastingen en eventuele kosten voor het onderhoud bij inbegrepen. Verder zal je dus alleen nog voor de benzine hoeven te betalen. In de meeste gevallen bij een koopauto weet je nooit wat er kan gebeuren. Vooral de kosten voor het onderhoud kunnen dan ook erg afwisselend zijn. Daarom kan het fijn zijn dat je hier bij een leaseauto geen last van zal hebben, de kosten blijven namelijk toch iedere maand weer hetzelfde. 

 

Shortleasen 

Een shortlease is bij het leasen de best mogelijke optie. Door te kiezen voor een shortlease auto is het mogelijk om de auto voor slechts een korte periode te leasen. Bij de meeste leasemaatschappijen moet je een auto meteen voor meerdere jaren vastleggen. Voor veel mensen is dat echter niet erg handig. Hierdoor kan het gebeuren dat mensen liever toch niet voor een leaseauto willen of kunnen kiezen. Je weet tegenwoordig namelijk nooit wat er kan gebeuren. Bij een shortlease hoef je de auto vaak maar voor minimaal een maand te leasen. Dit verlaagt de drempel voor het leasen van de auto dan ook enorm. Naast het maandelijkse bedrag voor de lease hoef je verder alleen nog maar te betalen voor de benzine van de auto. Zo kan bijna iedereen dus een auto leasen. 

 

Zakelijk leasen 

Er zijn veel verschillende redenen waarvoor je een auto kan moeten huren. Wanneer je een auto wilt leasen op jouw eigen naam is het misschien mogelijk dat je voor het huishouden tijdelijk een tweede auto nodig hebt, of überhaupt een auto om naar werk te kunnen rijden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een shortlease zakelijk. Met deze manier van leasen kan je de auto namelijk op de naam van het bedrijf zetten. Wanneer je dan bijvoorbeeld extra projecten in een maand hebt weet je dat er ook extra vervoer nodig kan zijn. In deze gevallen kan je dan op de ideale manier kiezen voor een shortlease voor het bedrijf. Zo zal je altijd genoeg auto’s hebben op de zaak.