In het bedrijfsleven kennen we ze allemaal wel: niet betalende klanten of personen. Dit worden debiteuren genoemd. Het aantal debiteuren kan soms hoog oplopen en dat zorgt dan voor de problematiek van dien. Ben jij het overzicht kwijt tussen crediteuren en debiteuren, maar wil je dit wel opgelost hebben? Laat het dan uitbesteden. Lees dit blog voor meer informatie voer debiteuren.

Wat is debiteurenbeheer

De naam zegt het eigenlijk al, maar toch kan het niet duidelijk genoeg worden benadrukt: debiteurenbeheer is het beheren van jouw debiteuren. Hier onder vallen alle activiteiten die een onderneming uitvoert om ervoor te zorgen dat klanten of afnemers de openstaande rekeningen betalen.

Hiervoor is goede administratie van essentieel belang. Wanneer de administratie niet genoeg op orde is, kan je het overzicht kwijtraken en hiermee niet zeker weten of klanten op tijd hun rekeningen hebben betaald. Een goed voorbeeld hiervan is de betaaltermijn. Deze wilt nog wel eens wisselen per bedrijf, maar stel dat jouw bedrijf een betaaltermijn van 20 dagen kent. Als je dan pas na 5 weken gaat checken of de factuur is betaald, ben je te laat en spreek je van een slecht debiteurenbeheer.

Voordelen van jouw debiteurenbeheer uit laten besteden

Natuurlijk heeft het uitbesteden van dit werk een grote verscheidenheid aan voordelen. Hier onder staan er enkele voor je op een rijtje.

Het meest vooraanstaande voordeel is natuurlijk dat door jouw debiteurenbeheer uit te besteden, je meer tijd overhoudt voor ondernemen!

Daarnaast is het ook zo dat je niet zelf achter niet betalende klanten aan hoeft te gaan, maar dit automatisch voor jou wordt geregeld. Dit scheelt een hoop zorgen.

Behalve deze twee punten, haal je met het uitbesteden van debiteurenbeheer ook meer specialistische kennis in huis. Zo heb je een groot arsenaal aan kennis die paraat staat wanneer jij het nodig hebt.

Door jouw debiteurenbeheer goed te regelen zorg je er ook voor dat je eerder jouw geld krijgt. Dit zorgt voor een hoger werkkapitaal aan het eind van de rit.

Debiteurenbeheer uitbesteden bij

In de Nederlandse maatschappij is het niet meer dan gebruikelijk om het een en ander uit te besteden bij bedrijven, zo ook het debiteurenbeheer van jouw bedrijf. Zelfs als het debiteurenbeheer binnen jouw organisatie goed is geregeld, zal je nooit de garantie hebben dat de facturen gelijk worden betaald.

Daarom kan het in vele opzichten een goed idee zijn om samen te werken met een betrouwbaar incassobureau zoals Atradius. Dit bedrijf heeft een toegankelijke dienstverlening zodat jouw debiteurenbeheer goed geregeld is. Wacht niet langer en regel jouw debiteurenbeheer!