Jij hebt een nieuwe baan op de beroemde Zuid-As in Amsterdam? Van harte gefeliciteerd en een warm welkom namens het hele team van Baas op Zuid! Jij bent nu natuurlijk zeer benieuwd wat je allemaal te wachten staan en hoe het leven op de Zuid-As er uitziet. Dan ben je bij deze blogpost op het juiste adres, want wij vertellen je alles wat je moeten weten als je nieuw bent op de Zuid-As. Lees dus snel verder!

Van en naar de Zuid-As

Het reizen van en naar de Zuid-As is voor de meeste nieuwe werknemers het meeste wennen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want de Zuid-As is één van de allerdrukste plekken in Amsterdam. En nee, dat komt hier niet door de toeristen, maar puur door de grote hoeveelheid mensen die in alle hoge torens werken of een afspraak hebben gepland. Bereid je dus goed voor om dagelijks door deze drukke mierenhoop te bewegen. Wij raden je dan ook aan om goed te kijken waar je nieuwe werkplek zich bevindt en hoe je daar het beste kunt komen. Woon je buiten Amsterdam? Misschien is met de auto naar je nieuwe baan reizen dan niet de allerbeste optie. Niet alleen sta je vaak vast in de ellenlange files op de ring, ook is het aantal parkeerplekken zeer beperkt en betaal je vaak de hoofdprijs voor parkeren op de Zuid-As. De Zuid-As is gelukkig goed te bereiken met het openbaar vervoer. Zowel het treinstation als de lokale metroverbindingen bevinden zich midden op het plein. Woon je in Amsterdam? Overweeg dan ook eens om met de fiets te komen. De meeste bedrijven op de Zuid-As hebben goede voorzieningen getroffen voor hun werknemers. Zo worden er vaak NS business cards uitgegeven of kun je een elektrische fiets krijgen. Informeer dus vooral naar de mogelijkheden bij jouw nieuwe werkgever!

Flexibele werkplekken

De Zuid-As is misschien wel de plek waar de zogenaamde kantoortuin is ontstaan. In veel torens is het gebruikelijk dat alle werknemers gebruik maken van flexplekken. Schrik dus niet als op je eerste werkdag blijkt dat je geen eigen bureau hebt. In de Zuid-As is het erg normaal om flexibel te werken, gebruik te maken van flexplekken of te werken in één van de vele horecagelegenheden rondom het plein. Wat heb je daar voor nodig? Ten eerste is het belangrijk dat je een goede laptop hebt, waarop je lang kunt werken zonder te hoeven opladen. Een ander essentieel onderdeel is het regelen van een supergoed en snel internet abonnement. Zo kun je overal even en snel een hotspot maken en zonder problemen ‘in the cloud’ werken. 

We hopen dat deze tips je een beetje op weg helpen. Heb jij nog vragen over werken op de Zuid-As? Stel ze gerust aan één van onze Zuid-As Bazen!