Je medewerkers staan een groot gedeelte van de week voor je paraat. Daarom mag je ook best laten zien dat jij ze waardeert. Het geven van een simpel compliment zorgt al voor meer betrokkenheid en saamhorigheid. De medewerkers zullen hun best blijven doen voor het bedrijf en voor jou. In deze blog delen we hoe jij aan je medewerkers kan laten zien dat je ze waardeert en leuke en creatieve manieren om ze een schouderklopje te geven. 

 

Het geven van een compliment 

Geef jij je medewerkers geregeld een compliment? Dan weet je vast dat hen stimuleert tot betere prestaties. Naast een hoge betrokkenheid en prestaties zorgt dit er ook voor dat de werknemers langer in dienst blijven. Toch blijkt vaak uit de praktijk dat leidinggevenden het geven van een schouderklopje vaak onderschatten. Door het geven van een simpel compliment voelen de medewerkers zich erkend, gezien en begrepen. Vooral wanneer zij werken op afstand is het uiterst belangrijk! Met een compliment zet je de medewerker even in het zonnetje. Maar hoe geef je nou een goed compliment op z’n plaats? Maak het compliment altijd zo persoonlijk mogelijk. Richt je compliment daarom op een klein team of een individu. Spreek altijd vanuit jezelf en formuleer het compliment positief. Het is belangrijk dat je hier geen kanttekeningen bij plaatst. Dus zeg niet dat anderen dit nooit doen. Maak het compliment concreet door te zeggen wat hij of zij heeft gedaan en waarom je het waardeert. Communiceer het compliment face to face en niet via een Whatsapp bericht of mail. Ook moet je ervoor zorgen dat je compliment creatief is door een origineel verhaal eraan te geven. 

 

Stuur een klein bedankje 

Misschien heb jij je werknemers al een tijdje niet meer gezien door de thuiswerk situatie. Toch spannen zij zich nog iedere dag in voor jou en het bedrijf. Een waardering op afstand sturen kan natuurlijk ook door een simpel en klein cadeautje. Deze vind je bijvoorbeeld op Charles.nl. Je kan een lekkernij of alcoholische versnapering versturen in een mooi pakket met een kaartje waar jij een passende boodschap opzet. Zo wordt de werknemers compleet verrast. En zijn verrassingen niet het allerleukste? 

 

Een beloning voor goede prestaties! 

Sommige bedrijven keren bonussen uit wanneer er een goede prestatie is geleverd. Wij denken dat het ook altijd goed is om deze mijlpalen te vieren. Het hoeft niet persé te zijn dat je de werknemers een financiële beloning geeft, maar organiseer bijvoorbeeld een groepsuitje of een feest om de prestatie te vieren. Tegelijkertijd werk je hierdoor aan teambuilding waardoor collega’s het nog leuker met elkaar krijgen en zich meer willen inzetten voor het bedrijf. 

 

Verleen een privilege 

Springt een werknemer er echt uit doordat hij of zij de afgelopen tijd een topprestatie heeft geleverd? Dan mag deze medewerker natuurlijk wel even in het zonnetje gezet te worden. Deel het verhaal op een speciale plek in het kantoor of wijd een mail uit aan dit bijzondere verhaal. De werknemer voelt zich gewaardeerd en weet dat deze prestaties niet onopgemerkt blijven. Ook kun je de privileges geheel passend maken bij het bedrijf. Run je bijvoorbeeld een hotel? Geef de werknemers dan een overnachting cadeau. Of verkoop jij producten? Laat de werknemers eens wat leuks uitzoeken. 

 

Heb jij nog meer succesverhalen over hoe je werknemers kan belonen? Wij zijn benieuwd. Deel jouw verhaal hieronder in de reacties!