Ben je net blij dat je de eerste Lock down financieel hebt overleefd en toen kwam er in november weer de tweede Lock down. Voor iedereen is dit natuurlijk heel erg vervelend en iedereen heeft er op zijn eigen manier last van. Maar vooral als je een eigen bedrijf hebt zal je het wel merken aan je portemonnee. Sommige bedrijven krijgen financiële steun van de overheid waardoor ze bijvoorbeeld nog de huur van het pand kunnen betalen. Er zijn natuurlijk ook eigenaren van bedrijven die door de jaren heen heel veel hebben gespaard en het daardoor wel zullen overleven. En misschien is er daarom zelfs wel geld om je bedrijf te verbeteren of om je winkel te verbouwen.

Voorbereidingen

Ik neem als voorbeeld even een schoonheidssalon. Misschien was je al een jaar van plan om de salon te gaan verbouwen maar vond je het eigenlijk zonde om daarvoor een paar weken dicht te moeten. Dan komt deze lockdown eigenlijk heel goed uit voor jou. Tuurlijk is het balen dat er geen inkomsten meer zijn en is het te hopen dat je zo snel mogelijk weer open mag maar alsnog komt het dus aan de ene kant wel weer goed uit. Jij hoeft je in ieder geval niet te gaan vervelen in de periode dat je niet kan werken. Maar hoe pak je zo’n verbouwing nou aan? Alle bouwmarkten zijn alleen open voor afhalen dus even rustig door de winkel lopen om een kleur verf of een vloer uit de zoeken zit er helaas niet in. Gelukkig kan je tegenwoordig heel veel online uitzoeken dus dat zal wel goed komen! Maak eerst voor jezelf een plan van wat je allemaal wilt gaan veranderen. Dan is het als eerst de grote klus om alles leeg te halen. Hier kan je een tijdelijke opslag voor gebruiken of je hebt misschien nog wat ruimtes boven waar je je spullen kan opslaan.  

De verbouwing zelf

Schuren, verven, behangen, meubelen in elkaar zetten…noem het allemaal maar op. Zorg ervoor dat je in een logische volgorde werkt zodat alles op rolletjes loopt. Als al het grote werk dan is gedaan kan je kijken naar de aankleding van je salon. Nieuwe kasten, nieuwe stoelen, nieuwe accessoires en nieuwe lampen. Licht is namelijk ook heel erg belangrijk in een salon! Voor de binnenkomst is het belangrijk dat je genoeg licht hebt en dat het sfeervol is. Led strips kunnen een leuke optie zijn voor in de winkel/salon zelf. Een led strip kopen kan gemakkelijk online en je kan zelf kiezen wat voor kleur je wilt. Een led strip is bijvoorbeeld heel erg leuk om in je etalage te plakken of boven op een kast zodat het mooi op het plafond schijnt. Door led strips te gebruiken kan je er voor zorgen dat je salon meer opvalt en meer sfeer uitstraalt.