Kan jij acht uur lang achter elkaar productief zijn op kantoor? De meeste mensen lukt het niet en dat is ook niet gek. Uit onderzoek is gebleken dat het aantal uren niet bepaalt hoe productief je bent, maar juist hoe jij je dag structureert. Dat komt doordat je brein functioneert in fases van activiteit en passiviteit. Zo kun je ongeveer achter elkaar een uur actief aan het werk zijn en daarna 15 tot 20 minuten passief. Hier kan jij je werkschema dus op aanpassen. Het klinkt niet helemaal gewoonlijk omdat je dan eigenlijk meer pauze hebt dan normaal, maar zo ben je echt productiever. In deze blog delen we nog meer tips zodat jij meer uit je dag kunt halen! 

 

Maak een planning

Begin je dag met het maken van een dagplanning of plan zelfs voor een hele week. Je kunt zelf ongeveer wel inschatten hoeveel tijd je kwijt bent aan een bepaalde taak. Door al je taken op te schrijven en na voltooiing de taak door te kunnen strepen geeft je voldoening. Ook heb je precies zo onder controle hoeveel je gedaan krijgt en of je werk wel af komt. 

 

Headset 

Wordt je op het werk veel gebeld? Door bijvoorbeeld klanten of leveranciers? Het is vervelend om iedere keer tijdens je werk gestoord te worden. Om deze calls zo snel mogelijk af te ronden is het aanschaffen van een headset een goede optie. Zo kun je tegelijkertijd bellen en snelle notities maken of taken afhandelen. 

 

Wandeling maken tijdens je pauze

Van zo’n hele dag zitten achter je bureau kun je nog best wel eens in kakken. Maak daarom tijdens je pauze een wandeling. Door even in de buitenlucht en actief te zijn wordt je weer lekker productief. Spoor een paar collega’s aan om ook mee te gaan en dan is het nog gezellig ook! Een luchtje scheppen is tenslotte goed om tot nieuwe ideeën te komen. 

 

Belonen

Mocht je een taak hebben afgerond of je hebt een andere prestatie behaald, dan is het goed om jezelf te belonen! Gun jezelf bijvoorbeeld wat tijd om leuke dingen te doen op het internet en ga daarna weer door waar je gebleven bent.

 

Gezond leven

Door gezond te eten en genoeg lichaamsbeweging te krijgen ga jij je in het algemeen fitter voelen. Wanneer jij je fitter voelt kun je op werk beter presteren maar daarnaast zal jij je ook veel beter in je vel voelen. Het nastreven van een gezonde levensstijl is daarom super belangrijk. En natuurlijk moet jij jezelf af en toe een bankhang avond of een lekkere vette hap gunnen!