Doen jullie op kantoor aan de VrijMiBo? Of beter bekend als vrijdagmiddagborrel? Voor veel medewerkers is dit een goede reden om langer op kantoor te blijven hangen. Bovendien is een vrijdagmiddagborrel super als het gaat om teambuilding. En hoe kan dat nou beter dan met craft beer en leuke activiteiten? In deze blog delen we een aantal leuke tips om de vrijdagmiddagborrel op jouw kantoor naar een hoger niveau te tillen. 

 

Kies een thema voor een geslaagde VrijMiBo

Geef een extra twist aan de borrel door te kiezen voor een thema. Natuurlijk hoeft niet iedereen verkleed te komen, maar je kunt wel denken aan de aankleding van de kantine of andere ruimte waar de borrel georganiseerd wordt. Ga bijvoorbeeld voor een Mexicaanse borrel en koop Mexicaanse bieren, hapjes en sombrero’s in voor iedereen! Om je iedere week aan een thema te houden zorgt misschien voor te veel gedoe, maar het is zeker leuk voor de afwisseling en geeft extra sfeer!

 

Bierproeverij organiseren

Halen jullie altijd standaard biertjes? Kies eens voor craft beers van een van de microbrouwerijen die Nederland rijk is. Zo vind je bij Uiltje Craft Beer diverse soorten IPA bieren in ontzettend veel smaken. Zo is er voor elk wat wils. 

 

Hapjes

Na zo een lange dag werken is iedereen natuurlijk hongerig. Zorg daarom voor simpele hapjes op de vrijdagmiddagborrel. Misschien loopt het weleens uit de hand en kunnen jullie samen pizza bestellen. Super gezellig en goed voor het groepsgevoel! 

 

Doe spelletjes

Zijn er veel collega’s die maar even blijven hangen en dan snel weer op huis aangaan? Geef ze deze kans niet door een spelletje te organiseren. Denk aan 30 seconds, wie ben ik, Oud-Hollandse spelletjes of bedenk zelf een Pubquiz. Op deze manier blijven medewerkers gegarandeerd langer op kantoor en hebben jullie maandag genoeg gespreksstof  om over na te praten tijdens de lunch. 

 

Ga erop uit!

Een andere leuke manier om een vrijdagmiddagborrel te organiseren is om een locatie buiten kantoor uit te kiezen. Wissel het eens af met een café of karaokebar. Wat dan ook erg voordelig is dat alle rommel niet op kantoor wordt gemaakt en jullie het niet op hoeven te ruimen. 

 

Blokkeer iedereen zijn agenda

Bedenken veel medewerkers vaak smoesjes waardoor ze niet naar de borrel kunnen komen? Organiseer de borrel op tijd en nodig iedereen uit in zijn agenda. Zo kan iedereen rekening houden met de planning. 

 

Kies eens een activiteit 

In plaats van alleen maar drinken en eten kun je ook voor de afwisseling een activiteit uitkiezen zoals Escape Room, rondvaart, bowlen etc. Op het internet zijn er super veel websites te vinden die dit soort activiteiten aanbieden!