Je kunt je winkel nog zo goed afsluiten, bewakingscamera's inschakelen en een beveiligingsbedrijf regelen, toch komen inbrekers, als ze dat écht willen heus binnen. En dan zijn er twee dingen die je kunt doen: je verlies nemen of terugknokken. Natuurlijk ga je als winkeleigenaar altijd voor optie 2. Maar je bent er nu eenmaal niet altijd bij om de inbrekers je pand uit te kieperen, daar zul je iets anders op moeten bedenken. Wat denk je van mistgeneratoren? Deze apparaten zetten in een paar seconden je winkel vol dichte mist. Hierdoor raken de inbrekers volkomen gedesoriënteerd en zullen zij, onverrichter zake, je pand weer (proberen te) verlaten.

Met mistgeneratoren inbrekers verjagen?

Ja, want die mistgeneratoren produceren een dikke, ondoordringbare mist. We hebben allemaal wel eens in de auto gezeten toen het mistig was buiten. En dan merk je goed wat mist met je doet. Ook als je dezelfde route rijdt die je al jaren rijdt, raak je toch wat in de war. Dat heeft met verschillende zaken te maken. Je ziet geen herkenningspunten meer langs de weg en je rijdt langzamer. Door dat laatste heb je het gevoel dat je er al zou moeten zijn, terwijl je er nog lang niet bent. Mistgeneratoren doen hetzelfde, maar dan inpandig.

Wat doet die mist met mijn producten?

He-le-maal niks! Er komt geen water vrij bij het afgaan van de mistgeneratoren. Ook wordt er geen poeder de ruimte in geblazen (zoals bij een brandblusser). Het is een kwestie van goed luchten van de ruimte en je kunt weer aan de gang. De mist uit de mistgeneratoren is niet schadelijk voor de gezondheid van mens en dier. Het enige waar het schadelijk voor is, is voor het zelfvertrouwen van de inbrekers. Zij zullen zich een volgende keer, wel twee keer bedenken voor ze weer iets proberen in jouw winkel.

Zijn mistmachines te combineren met het alarmsysteem?

Ja! Dat is het bonuspuntje van deze uitvinding. Als de mistgeneratoren afgaan, dan sturen zij, als jij dat wilt, direct een bericht naar jou, je beveiligingsbedrijf en/of de politie. Doordat de inbrekers gedesoriënteerd zijn, is de pakkans nog een stukje groter. Je hoeft, in feite, alleen maar te wachten tot ze weer naar buiten komen. En dat kan, afhankelijk van de grootte van je winkel en de plaatsing van de mistgeneratoren, best een tijdje duren. Ze zijn namelijk volkomen de weg kwijt en zien werkelijk geen hand voor ogen. Een zaklamp zal ze niet helpen. De lichtbundel stuit op een muur van witte mist.