Als jij graag in een nieuwe auto wilt rijden, maar geen geld kunt vrijmaken om er zelf een aan te schaffen, dan is het leasen van die nieuwe auto een goede optie. Zeker wanneer je financieel stabiel bent en geen betalingsachterstanden hebt (gehad). Maar soms heb je het even niet voor het zeggen. Je mist een aantal betalingstermijnen van een abonnement en ook als je die inhaalt en netjes betaalt, sta je geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). En dan kon je nog wel eens flink in de problemen komen. Want het aangaan van een nieuwe hypotheek, het sluiten van een nieuw mobiel abonnement en het leasen van een auto zijn dan voor jou moeilijker dan ooit. Toch kan het ook anders. Auto lease met BKR is in veel gevallen heus mogelijk.

Auto lease met BKR bij Dealerleasing is een mogelijkheid

Dealerleasling maakt namelijk zelf de beoordeling of jij het je kunt veroorloven een auto te leasen. Zij baseren zich daarbij niet op het BKR, maar voeren zelf een onderzoek uit. Natuurlijk moet je van te voren aangeven dat je een BKR-registratie op je naam hebt staan, maar dat is bij Dealerleasing niet bij voorbaat een "nee". Bij Dealerleasing gaat het bij auto lease met BKR wel altijd om een shortlease contract. Een contract waar beide partijen, jij en de leasemaatschappij, lang mee door kunnen gaan óf op korte termijn mee kunnen stoppen.

Lease dus toch de auto van je dromen

Doordat het hier om een shortlease-constructie gaat, kun je van te voren goed bepalen hoe lang je de auto denkt nodig te hebben. Je zit niet direct vast aan een leasecontract van één of meerdere jaren. Hierdoor kun je nog beter je financiën in de gaten houden. Voorzie je dat je de volgende maand niet of moeilijk(er) kunt betalen? Dan zeg je het shortleasecontract net zo gemakkelijk weer op.

Hoe kom je af van je BKR?

Dat is vaak een kwestie van de lange adem. Na betaling van de laatste schuld of betalingsachterstand blijft de registratie nog een aantal jaren negatief. In die jaren kan dat dus zeer nadelig werken. Je kunt bezwaar aantekenen en met bewijzen komen dat de BKR-notering niet meer van toepassing is, maar er zijn nu eenmaal regels aan verbonden. Die regels zijn er niet om jou te pesten, maar vooral om je te behoeden voor nog meer financiële ellende. Het is dus wel zo fijn dat je auto lease met BKR wel kunt doen. Zo kun je misschien weer voor een stabiel inkomen zorgen en de BKR-notering laten wegpoetsen.