Noppenfolie staat voor iedereen bekend als bubbeltjesplastic. Voor iedereen is bubbeltjesplastic misschien wel zo vanzelfsprekend als wat. Toch zijn er een aantal leuke feitjes en weetjes met betrekking tot het product. Het product wordt voornamelijk gebruikt om producten in te verpakken, maar je kunt er ook mee spelen. Je kent het waarschijnlijk wel, op het moment dat jij bubbeltjesplastic in je handen hebt, dan ga je gelijk een aantal bubbeltjes kapot knijpen. Er is zelfs een onderzoek gedaan naar de effecten van het kapotmaken hiervan. Dit is ook gelijk het eerste weetje over noppenfolie dat ik met jullie ga delen. Benieuwd naar de rest? Lees dan snel verder!

1. Onderzoek naar het kapotmaken van noppenfolie

Een Amerikaanse psychologe van de Wester New England Universiteit ontdekte in haar onderzoek dat studenten die gedurende een bepaalde tijd ergens op moesten wachten, tijdens dit wachten kalmer en alerter werden als zij noppenfolie kapot maakten. Hoe dit nou precies kan? Het is een klein beetje speculatie, maar de kern van het onderzoek kwam eropuit dat het kapotmaken van noppenfolie voor afleiding zorgt. De afleiding zorgt op zijn beurt voor een moment van reflectie en rust. Het friemelen aan dingen, zoals ook bij een etiket van een bierflesje zorgt voor mensen tot een fijn gevoel.

2. De dag van de noppenfolie

Wist je dat er zelfs een dag in het jaar naar noppenfolie is vernoemd? Deze dag staat compleet in het teken van bubbeltjesplastic en hij vindt plaats op de laatste maandag van de maand januari. Noppenfolie is gemaakt om producten te kunnen verpakken, maar vaak is de verpakking zelf leuker, dan het product dat verpakt is.

3. Noppenfolie op je telefoon

Het derde weetje laat zien dat noppenfolie niet alleen in het echt te gebruiken is. Er bestaan zelfs bubbeltjesplastic applicaties. Vind je het dus zo fijn om met noppenfolie te spelen, maar heb je op dit moment niets voorhand? Dan kun je gemakkelijk en snel een app downloaden om zo toch aan het bevredigende gevoel te komen. Voor de echte die-hards staan er ook video's online waarin mensen urenlang bubbeltjesplastic kapot maken.

4. Niet-knapbare variant

Het leukste van bubbeltjesplastic is natuurlijk het stuk maken hiervan. Toch zijn er ook mensen die het puur en alleen ter verpakkingsmateriaal willen gebruiken. Voor deze mensen is er een niet-knapbare variant. Een bedrijf heeft dit in 1960 ontwikkeld, toch viel dit bij veel mensen niet in de smaak. Een echte doorbrak van een niet-knapbare variant heeft daarom nooit plaatsgevonden!