Wanneer je het idee hebt dat je minder goed hoort dan voorheen, dan kun je het best eerst even bij je huisarts of praktijkondersteuner langs. Hij of zij zal je oren inspecteren en negen van de tien keren even uitspuiten. Door de prop oorsmeer te verwijderen is de kans groot dat je gehoor er een stuk op vooruit gaat. Heb je geen last van oorsmeer en ook geen oorontsteking? Dan wordt het tijd voor verdere stappen. Die drempel ligt op de een of andere manier best hoog. Toegeven dat je minder hoort is blijkbaar echt een dingetje. Ga je dus liever niet de deur uit om naar een audicien te gaan? Regel dan een audicien aan huis. Dat is een kwestie van één telefoontje.

Een audicien aan huis heeft nog meer voordelen

Als je wat minder goed ter been bent en afhankelijk bent van anderen, dan loop je, zeker in deze tijden van corona, tegen problemen aan. Officieel mag je niet zomaar bij iemand in de auto stappen en het openbaar vervoer is tegenwoordig ook geen pretje. De audicien aan huis uitnodigen is dan dé oplossing. Je krijgt dan de hulp en het advies dat je nodig hebt, zonder dat je er de deur voor uit moet.

Hoe zit dat met de apparatuur?

Om je oren te kunnen testen heeft een audicien verschillende soorten apparatuur nodig. Werkt een audicien op een vaste plek, dan is die apparatuur daar natuurlijk altijd voor handen. Heb je echter een audicien aan huis geregeld? Dan komt het nog steeds allemaal goed. Deze audicien heeft namelijk alle apparatuur om tests en metingen te doen gewoon mee. Dit zijn speciale mobiele versies. De metingen en tests die bij je thuis worden gedaan zijn hierdoor net zo waardevol als de tests in een gehoorcentrum. Ook heb je te maken met een echte audicien. Je weet dus dat je het best mogelijke advies krijgt.

Wat als je een hoortoestel wordt geadviseerd?

Dan hoef je niet te schrikken en waarschijnlijk doe je dat ook niet. Ergens had je dat natuurlijk al verwacht. De hoortoestellen van tegenwoordig zijn miniscuul en zo goed als onzichtbaar voor anderen. Jij weet dat je er een draagt omdat je alles weer kunt verstaan wat anderen zeggen. Er zijn verschillende hoortoestellen beschikbaar. De audicien zal jou diverse opties voorleggen waaruit jij, met behulp van het advies, een keuze kunt maken. Voor alle hoortoestellen geldt een proefperiode van 60 dagen. Je hebt dan voldoende tijd om echt te ervaren wat een goed hoortoestel voor jou kan doen.