Voor het eerst in jaren hebben we weer een voorjaar dat zeer rijk is aan regen. Op zich is dat fijn. Wie naar buiten kijkt, ziet hoogstwaarschijnlijk dat alle bloemen, planten en bomen getooid zijn in een gezonde groene kleur. Voor mij persoonlijk zit er echter ook een nadeel aan de natte voorjaarsmaanden. Al deze neerslag heeft namelijk een lekkage in mijn schuur blootgelegd. Het was er altijd er een beetje vochtig en klam, maar tegenwoordig sijpelt het door het dak heen zodra de weergoden een fikse neerslag neer laten dalen. Deze week heb ik daarom contact gezocht met Pont Meyer. Zij hebben mij geinformeerd over de manier hoe ik het lek zo goed mogelijk kan dichten. In deze blog neem ik jullie mee in de stappen die ik heb genomen om het lek in mijn dak te dichten. Hiermee hoop ik andere (beginnende) klussers mee te kunnen helpen!

Een laag epdm op het dak van mijn schuurtje

Van de medewerker bij Pont Meyer leerde ik dat epdm dakbedekking erg geschikt is voor het waterdicht maken van platte daken, zoals dat van mijn schuurtje. Epdm staat voor  Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit zijn alle synthetische elastomeren en rubbers waarvan het materiaal gemaakt is. Epdm is onderhoudsvrij, slijtvast en eenvoudig in gebruik. Het grootste voordeel van epdm is dat het een zeer lange levensduur heeft. Daarnaast is het elastisch en (tegenwoordig ook erg belangrijk) is het milieuvriendelijk. Bovendien is het ook voor een beginners als ik makkelijk te verwerken. Dat laatste klonk nog het meest aantrekkelijk, vandaar dat ik een rubbercover epmd heb aangeschaft!

Het bevestigen van epdm op het dak van mijn schuurtje

Eenmaal thuis begin ik met het bevestigen van de laag epdm op de dak van mijn schuurtje. Samen met een vriend rol ik de epdm af. Daarna plakken we het strak op het dakoppervlak. Verrassend soepel rolt de epdm van de rol. Net zo soepel kleeft het aan het dakoppervlak van mijn schuurtje. Het is maar een klus van een paar uurtjes. Daarna hebben we tijd voor een biertje in de schuur. Ondanks dat ik slechts een beginner ben in het klussen, voel ik me eventjes als een pro. Voor vandaag had ik uberhaupt nog nooit van epdm gehoord. Vanaf nu ga ik iedereen die last heeft van lekkages ongevraagd van klusadvies voorzien, bedenk ik tevreden terwijl mijn vriend en ik nippen aan onze biertjes. Buiten begint het maar weer eens te regenen, maar in tegenstelling tot voorheen blijft het nu lekker droog!