Je huis vol proppen met rommel is niet zo’n goed idee. Gedurende een leven verzamelen wij mensen een hele hoop dingen maar dit kan een huis heel chaotisch en ongemakkelijk aan laten voelen. Daarom is het handig om soms wat dingen te ordenen, weg te gooien of in de eerste plek al bij de winkel te laten staan. En als je dan toch wat decoraties wilt kopen, dan kan je maar beter iets kopen wat niet alleen leuk maar ook handig is. In deze blog vertel ik daarom over accessoires voor je huis die niet alleen leuk maar ook nog eens handig zijn en dus iets toevoegen aan je huis. Lees je mee?

Invloeden van buitenaf

We halen graag andere culturen in huis. Dit komt omdat we er van nature nieuwsgierig naar zijn en dit soort invloeden je huis meer karakter en diepte geven omdat de decoratie op deze manier meer divers wordt. Goede voorbeelden hiervan zijn oosterse hanglampen of ronde kussens voor op de grond. De meest voorkomende decoraties vanuit andere culturen in Nederlandse huizen zijn toch wel de planten. Cactussen en andere tropische planten worden vaak gezien. Ze staan niet alleen mooi maar dragen ook bij aan het milieu binnenshuis.

Verse ingrediënten in de keuken

In de keuken is het altijd leuk om verse ingrediënten te hebben. Niet alleen omdat je gerechten er lekkerder van worden maar ook omdat verse kruiden een levendig beeld geven aan je aanrecht. Hang een streng knoflook op en zet ergens een tomatenplantje neer en je bent al aardig onderweg. Daarnaast zie je het ook meteen als iets op is en zit je dus niet plots zonder één van je ingrediënten. Als je ze op het aanrecht bewaart dan.

Ouderwetse technologie

Ouderwetse technologie is misschien niet zo snel als de moderne technologie maar het heeft vaak wel meer esthetische waarde. Tenzij je natuurlijk gaat voor minimalisme, dan werkt het uiterlijk van moderne technologie vaak beter. Oude esthetische spullen die je kan gebruiken, zijn: een percolator voor verse koffie of bijvoorbeeld een echte ouderwetse platenspeler. Haal die Lp’s maar van zolder.

Genoeg manieren dus om je huis met functionele of toevoegende decoraties aan te kleden. Over kleding gesproken. Naast de leuke dingen in je huis wil je natuurlijk ook wel in de stijl zoals jij je huis een beetje hebt aangekleed erbij lopen. Om het makkelijk te maken kan je gaan voor strijkvrije overhemden